Opći uvjeti poslovanja Pinokio

Internet trgovinom www.pinokio.hr upravlja poduzeće Pinokio d.o.o.

 

Podaci obrta su sljedeći:

Puni naziv: PINOKIO, Obrt za proizvodnju igara i igračaka

Kratko ime: PINOKIO

Adresa: Zasadbreg 202, Zasadbreg, 40311 Lopatinec, Hrvatska

Transakcijski račun:

Matični broj:

Porezni broj:

E-pošta: info@pinokio.hr

Telefon: +385 99 512 3287

 

Opći uvjeti poslovanja te korištenje internetske stranice www.pinokio.hr (u nastavku: pinokio.hr) sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača te ostalim propisanim zakonodavstvom za internetsku prodaju i takav način poslovanja.

Općenito o Pinokio

Internet trgovina Pinokio je internetska stranica koja nudi uslugu prodaje proizvoda za bebe i mališane. Više informacija o trgovini možete dobiti OVDJE.

Kupoprodajni ugovor između ponuditelja i kupca smatra se potpisanim u trenutku kada ponuditelj potvrdi narudžbu (kupac dobiva poruku putem računala o statusu potvrđene narudžbe). Od toga trenutka sve se cijene i drugi uvjeti smatraju fiksnima te vrijede kako za ponuditelja tako i za kupca.

Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

Akcije

Popusti se međusobno ne zbrajaju, osim ako u uvjetima akcije nije navedeno drugačije. Kod svake kupnje moguće je upotrijebiti jedan promocijski kod. Prilikom kupnje artikala na akciji ne vrijedi besplatna poštarina – ako nije navedeno drugačije.  Za sve narudžbe u vrijednosti iznad 500,00 kn ostvarujete pravo na besplatnu poštarinu.

Postupak kupovine i račun

Pinokio djeluje kao obrt koji prodaje proizvode preko interneta. Kupac plaća cjelokupni iznos obrtu Pinokio, a zajedno s robom zaprima račun. Obrt posluje na području Republike Hrvatske. Paket sadrži i tiskanu verziju računa, a stranka također prima elektronsku verziju računana svoju e-mail adresu prilikom postupka narudžbe.

Statusi kupovine

Narudžba na listi čekanja: Nakon napravljene narudžbe, kupac zaprima obavijest o primanju narudžbe putem elektronske pošte te se ona nalazi na listi čekanja. Pritom kupac ima pravo i mogućnost u roku od jednog sata stornirati svoju narudžbu. Kupcu su na internetskoj stranici ponuditelja uvijek dostupni sveobuhvatni podaci o statusu i sadržaju narudžbe.

Narudžba potvrđena:

Ukoliko kupac svoju narudžbu ne stornira, narudžba odlazi u daljnju obradu, zatim ponuditelj narudžbu pregleda, provjeri dostupnost naručenih artikala i narudžbu potvrđuje, odnosno s razlogom odbije. Ponuditelj ima pravo kontaktirati kupca radi provjere podataka ili sigurnosti o točnosti dostupnosti artikla. Prilikom potvrde narudžbe, ponuditelj obavještava kupca preko elektronske pošte o predviđenom roku dostave.

Poslana roba:

Ponuditelj u dogovorenom roku priprema robu, šalje ju te o tome obavještava kupca preko elektronske pošte.

Povrat artikala:

Povrat artikala moguće je izvršiti u roku 14 dana od preuzimanja artikla. Artikl prilikom vraćanja mora biti zapakiran u originalnoj ambalaži, u nepromijenjenoj količini te isto tako ostati neoštećen. Troškove povrata robe pokriva kupac. Učitavanje obrasca za zamjenu.

Zloupotreba kupovine

Nakon napravljene narudžbe, kupac zaprima obavijest na navedenu elektronsku poštu. Narudžba je u tom slučaju zaprimljena na listu čekanja. Kupac ima pravo u roku do slanja robe odstupiti od ugovora na daljinu (narudžbu je potrebno stornirati preko elektronske pošte putem adrese info@pinokio.hr ). Potrebno je obavezno dopisati broj narudžbe. Elektronska adresa s koje se vrši storno narudžbe mora se podudarati s elektronskom adresom koja je korištena prilikom potvrde kupovine. Ukoliko kupac narudžbu ne stornira, narudžba odlazi u daljnju obradu. Ponuditelj može telefonski kontaktirati kupca radi provjere podataka ili osiguravanja točnosti dostupnosti artikla. Prilikom potvrde narudžbe, ponuditelj obavještava kupca elektronskom poštom o predviđenom roku dostave. Ugovor o kupovini naručenih artikala između kupca i ponuditelja na toj razini smatra se neopozivo zaključenom. Cijene vrijede u trenutku napravljene narudžbe i nemaju unaprijed određene vrijednosti.

Sigurnost kupovine

Prilikom registracije na Pinokio podaci se skupljaju temeljem osobne dozvole svakoga pojedinca, po Zakonu o zaštiti osobnih podataka.Obrt Pinokio se obvezuje pažljivo i sigurno čuvati te podatke u svrhu pravilnoga izvođenja narudžbe, personaliziranog sadržaja ponude, statističke analize i u svrhu unaprjeđenja rada internet trgovine i usluga.

Postupak registracije

Korisnik može na Pinokio izvršiti narudžbu u internet trgovini kao gost ili kao prijavljen korisnik. Postupak registracije je jednostavan i brz. S prijavom na internetsku stranicu stvarate svoj račun, preko kojega možete uređivati svoje podatke, adresu za dostavu, pregledati status narudžbe te pratiti i uređivati svoju narudžbu.

Korisničko ime sastavljeno je iz elektronske adrese, koju kupac osobno upisuje. Zatim kupac na adresu zaprima mail potvrde kako bi završili prijavu. Registracijom na internetskoj stranici kupac također dobiva i bolji pregled za kupovinu.

Ponuditelj ne odgovara za opise mišljenja o artiklima koje napišu posjetitelji. Ponuditelj zadržava pravo pregleda svih mišljenja prije njihove objave pregleda te zadržava pravo odbaciti ona koja sadrže očite neistine ili uvredljiv sadržaj. Ponuditelj ne odgovara za informacije o stavovima i oslobađa se bilo koje odgovornosti koja izvire iz tuđih različitih stavova.

Iako se ponuditelj trudi osigurati točne fotografije prodajnih artikala, one zadržavaju simboličku vrijednost. Fotografije ne jamče značajke proizvoda.

Prava kupca

Smatra se da je kupovina na internet trgovini Pinokio.hr izvedena preko Ugovora na daljinu.

Kod ugovora potpisanih na daljinu, potrošač ima pravo  unutar četrnaest (14) dana obavijestiti poduzeće o odstupanju od ugovora bez navođenja razloga. Smatra se da je obavijest pravovremena ukoliko je pošiljka poslana u roku. Jedini trošak koji tereti potrošača prilikom odstupanja od ugovora jest neposredan trošak povrata robe. Ukoliko potrošač odstupi od ugovora, naš obrt će mu vratiti sav uplaćeni novac odmah kada to bude moguće, a najkasnije u roku od 14 dana po primitku elektroničke obavijesti o odstupanju od ugovora.

Ukoliko kupac na poziv prodavača nije podmirio trošak, odnosno nije izvršio uplatu po predračunu kao jamstvo ozbiljne namjere zaključivanja posla, smatrat će se da kupac nije prihvatio ponudu te da ugovor nije bio potpisan. Pinokio o tome odmah obavještava kupca.

Prijava

Izgubili ste zaporku?