Dobrodošli na web stranicu Pinokio.hr.


Srdačno vas pozdravljamo te se nadamo kako ćete na našim stranicama pronaći sve informacije vezane za didaktičke igračke,
drvene igračke te eko bojama. Najprije Vam želimo reći nešto o nama i kako smo došli na ideju o izradi drvenih didaktičkih igračaka.


Tko je Pinokio?

Jedno duže razdoblje, naš hobi je bio ručni rad od drva, dekupaž tehnika (koju i danas primjenjujemo kod izrade dječjih stolica) te drugo.

Nakon višegodišnjeg rada, naš hobi pretvorio se u posao. Sve veća potražnja za našim igračkama rezultirala je otvaranjem obrta i putom u poduzetničke vode. Ovdje smo spojili ljubav, posao i zadovoljstvo u jedno. Odlično, zar ne?

Kvaliteta na prvom mjestu

Pinokio kao mala radionica otvorena je kako bismo pružili kvalitetu, sigurnost i naravno, kreativnost potaknutu dječjom maštom. Baterije su kod nas nepoznanica, igračke pokreće isključivo dječja mašta. :)


Naše igračke nisu jednokratne i traju generacijama. Puno drva i eko boja omogućavaju da igra ne prestaje i da djeca u potpunosti mogu uživati u njima. Našu kvalitetu prepoznali su mnogi klijenti među kojima su i brojni vrtići s kojima surađujemo. Svaka igračka je obojana ekološkom bojom na bazi vode pa stoga nije toksična i ne izaziva alergijske reakcije.


Nama kao i roditeljima, najvažnije je da igračka pored toga što edukativno utječe na dijete, pruža i sigurnost njihovom zdravlju. Kod izbora igračaka za vaše dijete važno je voditi računa da igračka ne bude sama sebi svrha, već da izvuče ono najbolje iz djeteta, a to bi bila dječja mašta, kreativnost, razmišljanje, fina motoriku..

Zašto drvena igračka?

Ako odaberete drvene igračke nećete pogriješiti jer osim što su čvrste i edukativne, neki znanstvenici tvrde kako je samo držanje drva u rukama umirujuće za dijete, a nedostatak bljeskova i zvukova relaksirajuće djeluje i na roditelje. Ako vas zanima više o didaktičkim igračkama, svakako pročitajte više o njima na našem webu.

Drvena igračka nikad neće izaći iz mode i još uvijek je centralni objekt za igranje u domovima, dječjim vrtićima i igralištima. Ne zaboravimo da kupnjom drvene igračke također vodimo brigu i o okolišu. Drvena igračka je biorazgradiva i može se reciklirati i naravno, bez toksičnih kemikalija koje se nalaze u plastičnim igračkama.

Prva didaktička igračka nastala je 1976. godine kada je pionir tada edukacijske psihologije Dr. Lawrence Mestyanek primijetio da nedostaje edukacijskih igračaka za djecu koja imaju problema s učenjem i pamćenjem. On je tada u svojoj garaži izradio didaktičke igračke među kojima su bile puzzle, građenje blokova i minijaturni konstrukcijski setovi. Pogledajte našu galeriju didaktičkih igračaka.

Prijava

Izgubili ste zaporku?