Proizvodimo drvene igračke i dječji namještaj

ŠTO SU TO DIDAKTIČKE IGRAČKE?


Djeca obožavaju igračke to svi znamo, te ih oni doživljavaju samo kao dio zabave, a roditeljima je ipak bitnije da njihovi mališani mogu kroz igru razvijati finu motoriku, učiti te poticati maštu i kreativnost. Pa da razjasnimo - Riječ ‘didaktika’ dolazi iz grčkog glagola ‘didaskein’ što znači proučavati, obučavati i predavati. Didaktičke igračke su dakle one koje djecu nečemu poučavaju i obučavaju. Različite drvene didaktičke igračke utječu na razvoj fine motorike, matematike i logike.

Boje su ekološke, na bazi vode pa stoga nisu toksične i ne izazivaju alergijske reakcije kod djece.
Didaktičke igračke za razvoj fine motorike

Putem igre, djeca istražuju i razvijaju grubu motoriku koja je temelj za razvoj one precizne – fine motorike. Pod pojmom grube motorike podrazumijevamo kretanje cijelog tijela koje kod djece počinje puzanjem, hodanjem i skakanjem. A pojam Fina motorika odnosi se na sposobnost stvaranja preciznih sitnih pokreta rukom uz zadržavanje dobre koordinacije između prstiju i oka.
Razvoj fine motorike važan je za cjelokupan razvoj svakog djeteta. Kod novorođenčeta, motoričke sposobnosti su još nezrele, što znači da je njihova sposobnost držanja glave ravno ili držanja tijela u ravnom položaju ograničena. Neke od aktivnosti koje mogu potaknuti razvoj motoričkih sposobnosti kod njih su: masaža, vježbanje bebinih ruku i nogu te stavljanje bebe na trbuh.
Taj položaj potiče dijete da podigne glavu što učvršćuje mišiće glave, vrata i ramena i potiče razvoj motorike. A kod malo većih beba tu su zabavne i edukativne igračke kao naš veseli i zabavan didaktički toranj.


Didaktičke igračke za razvoj koncentracije i pažnje

Najbolji način kroz koji bi djeca mogla poboljšati svoju koncentraciju i pamćenje bila bi IGRA.Mališani znaju ponekad imati mali problem s koncentracijom pa roditelji znaju ponekad na pogrešan način reagirati na to. Stručnjaci se slažu u jednom: s opomenama (ili ukorima) neće se povećati mogućnost koncentracije. Izjave kao što su: “Sada se moraš koncentrirati!” ili “Saberi se!” nimalo ne pomažu.

Al postoje i neki trikovi koji mogu pomoći - Dijete treba odmor i mir od svih svojih aktivnosti Skakanje i trčanje aktivirat će rad mozga, zbog toga bi dijete trebalo svaki dan izaći i igrati se na svežem zraku, kad potroši svu energiju lakše će se moći koncentrirati na vrijeme provedeno u kući a idealna igra za igranje u kući bila bi drvena igra MEMORY.


Didaktičke igračke za razvoj logičko-matematičkih vještina

Uključuje razvoj mentalnog razmišljanja i shvaćanja matematičkih pojmova, kao što su veličina, boja, oblik, količina, brojevi, aritmetički znakovi, razvrstavanje. Istraživanjem i kroz igru djeca uočavaju, točno imenuju, uspoređuju oblike i usvajaju pojmove: okruglo, uglato, trokut, valjak itd. Isto tako razlikuju i imenuju pojedine veličine i formiraju pojmove: veće, manje, duže, kraće, teže, lakše itd.

Kroz različite zabavne aktivnosti dijete počinje shvaćati što brojevi znače u stvarnome životu. Kod djece potičemo interes za istraživanje i igru brojevima. Dok se bave matematičkim aktivnostima, djeca će naučiti: prepoznavati brojeve i razumjeti pojam broja, prepoznavati različite geometrijske oblike, brojati i prebrojavati.

Prijava

Izgubili ste zaporku?